Vacanta nostra (4-8.01.2007) - 3

A treia zi, sambata adica, ne-am trezitara si desi plecasem pregatiti de acasa cu ceva mancare pentru mic dejun am hotarat sa coboram sa vedem cum sta treaba, poate pregateste gazda ceva. Am avut noroc. Masa era deja pusa, pentru toti cei care erau cazati aici care doreau sa ia micul dejun. O masa mai mult decat imbelsugata, cu tot ce vrei si ce nu vrei, de la ceai cu un si dulceata, la diverse mezeluri, carnaciori, oua fierte, lapte si cafea. Mai mare dragul!

Dupa cafeleala si o masa copioasa am hotarat sa pornim spre Sighisoara, ca asa ii sade bine calatorului cu drumul. Drumul frumos, buna dispozitie...


Ajunsi acolo, dorinta mea mare a fost sa urcam Scara Scolarilor , pentru ca in urma cu 2 ani, insarcinata fiind, nu am facut-o. Asa ca , greu dar sigur, am urcat cele 175 de trepte pana la Biserica din Deal care, din pacate era inchisa in acel moment. Mi-a parut rau ca nu am putut intra sa o vizitam, dar...asta e. Ne-am invartit putin pe acolo apoi am luat-o inapoi pe scari si am coborat spre turnul cu ceas. Cand am vrut sa urcam in turn am aflat ca doar pentru cateva minute mai era deschisa si Camera de Tortura , fiind un grup de turisti rusi acolo, asa ca ne-am grabit sa prindem si noi ceva. O incapere mica, cu pereti de piatra apasatori si vreo 3 obiecte de tortura infioratoare. Ti se zbarlea parul in cap daca citeai cum erau folosite... Eu am fost putin dezamagita, ma asteptam la ceva mai mult, nu stiu nici eu la ce, dar Adi spunea ca cica asta era si ideea, ca totul era gandit, inclusiv spatiul acela atat de stramt, pentru a-i distruge psihic pe cei ce ajungeau acolo.


Apoi am vizitat Turnul cu Ceas si Muzeul de Istorie al municipiului Sighisoara adapostit de acesta. Evident nici aici nu am scapat de scari inguste si amenintatoare, dar, ca si data trecuta, a meritat pe deplin efortul. Dupa ce am terminat de vizitat ceea ce nu am apucat sa vizitam in urma cu 2 ani, am luat masa la Casa cu Cerb , dupa care am pornit inapoi spre Rasinari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009 Inceputul este intotdeauna astazi... |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net