Cruising on the Mediteranean Sea 2

Navigator of the Seas…



Acest vas, lansat in 2002, este al patrulea din cele cinci apartinand clasei Voyager, cu o lungime de 311m si o inaltime de aproximativ 63m, are o capacitate de 3138 de pasageri. Impresionant… Facilitatile sunt cele ale unui hotel de 5*, ba chiar mai mult: patinoar, perete de catarari, pista de role, Royal Promenade (o “strada” pietruita, cu baruri si magazine), sala de teatru, teren de minigolf, spa si fitness, teren de basket, biblioteca, internet café, miniclub si club pentru adolescenti, piscine si jacuzzi-uri, capela, precum si o mare varietate de restaurante si baruri pentru toate gusturile.
Cabina noastra era una interioara, micuta, dar dotata cu tot ce aveai nevoie, inclusiv un safe, minibar, uscator de par. La cat stateam in cabina, era mai mult decat suficient. Am tras cu ochiul si la una din cabinele cu balcon, ca de, nu m-am putut abtine. Sunt mult mai mari si baia avea chiar cada, in loc de cabina de dus.

Imediat ce am urcat pe vas ne-am dus in cabina, ne-am aruncat bagajul de mana inautru si am plecat sa exploram. Ne-am dus sa servim masa de pranz, la restaurantul Windjammer Café, bufet suedez cu o mare varietate de mancaruri foarte gustoase. Apoi, am pornit in plimbare pe punti, asteptand cu emotie iesirea vasului din port. Un avion micut facea inconjurul navei tragand dupa el un banner pe care scria “Va uram croaziera placuta” . Un gest micut, dar deosebit. Incet, aproape pe nesimtite, la apusul soarelui, vasul porneste la drum, lasand in urma orice urma de pamant pentru 2 zile. Aveam emotii. Nu stiam daca se va simti balansul, daca vom avea rau de mare, dar am avut placuta surpriza ca, fiind marea linistita si vremea foarte frumoasa, sa nu simtim nimic. Parca nici nu eram pe vapor, si cu toate minunatiile din jur, ne simteam ca intr-un mic orasel pe care vroiam sa il descoperim pas cu pas.
La masa de seara, avem surpriza sa descoperim un restaurant luxos, pe trei nivele (Nutcracker cu intrare de pe Deck 3, folosit si pentru mic dejun si pranz, Coppelia pe Deck 4, unde se afla si masa noastra si Swan Lake, pe Deck 5), unite printr-o scara interioara. Ne prezentam la cina, iar la intrare suntem directionate catre masa nostra, aceeasi pentru toate zilele petrecute pe vas, unde suntem intampinate de ospatarul nostru, un roman. Astfel am aflat ca din cei o mie si ceva de angajati, pe vas existau aproximativ 100 de romani.


Cina a fost foarte placuta, in acea ambianta luxoasa, cu mancaruri deosebite si o rervire ireprosabila. Cand ne-am intors in cabina am gasit pe pat Cruise Compass pentru ziua urmatoare, care cuprindea toate activitatile de pe vas cu orarul corespunzator fiecaruia si multe alte informatii utile. In fiecare seara urma sa primim Cruise Compasul pentru ziua urmatoare.
Urmatoarea zi am petrecut-o pe mare. Ne-am trezit dimineata, dupa un somn bun, intr-un pat foarte confortabil. Am luat micul dejun si pranzul la restaurantul Nutcracker, in rest program de voie. Am incercat o plaja, dar, desi frumos afara si soare, batea vantul destul de tare, uitasem ca eram la sfarsit de octombrie, dar tot m-am riscat 15 minute in jacuzzi. In seara aceea a avut loc cina formala, la care toata lumea s-a prezentat foarte eleganta si dichisita. La ora 20:00 aveai posibilitatea sa faci poza cu capitanul vasului, un norvegian pe nume Erik Standal. Nu ne-am dus, banuind ca oricum va fi o mare nebunie, plus ca o fotografie pe format de hartie, daca doreai sa o cumperi, era aproximativ 19$. Pe tot parcursul croazierei, fotografi veneau si te pozau, in diverse ipostaze, sau erau amenajate pe vas, in cateva puncte, mici studiouri foto cu decoruri diferite. Apoi, fotografiile erau afisate intr-o galerie unde le puteai vedea si, daca iti placeau sau iti permitea buzunarul, puteai sa le cumperi. Dupa cina cea eleganta, am plecat sa facem propriul nostru set de fotografii, chiar si langa o masinuta de epoca, expusa pe minunata promenada.

Era noaptea de Holloween, iar lumea deja umbal de colo colo in costume care mai de care mai interesante sau mai sinistre. Atmosfera era minunata. Am hotarat sa mergem la spectacol, in sala de teatru Metropolis. A fost superb. In acea seara a fost un spectacol cu o pereche de dansatori din Ucraina, o trupa formata din vreo alti opt dansatori si patru cantareti. Toti au fost extraordinari, au dansat si au catat minunat, decorurile si costumele deosebite. In fiecare seara se puneau in scena spectacole cu diverse teme. Dupa spectacol am facut o mica vizita discotecii “The Dungeon” unde am savurat cate un cocktail, apoi am fugit la Salsa Party, organizata pe patinoarul transformat intr-o mica sala de spectacol. Toata lumea era vesela, costumele care mai decare mai haioase, atmosfera de petrecere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009 Inceputul este intotdeauna astazi... |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net