Cruising on the Mediteranean Sea 4



Urmatoarea zi, luni, am ajuns in Corsica si am acostat in portul orasului Ajaccio. Dupa micul dejun am coborat de pe vas, dat fiind ca aici nu a mai fost nevoie de tendere. Afara era o vreme inchisa, nori negri se adunau pe cer si ne rugam sa nu ploua ca sa putem vizita cat mai mult. La iesirea din port am primit cate o harta a orasului, cu toate punctele de interes si am incercat sa stabilim un traseu. Celebritatea orasului, este evident legata de faptul ca aici s-a nascut Napoleon, in anul 1769. Orasul adaposteste o mare varietate de restaurante, terase si posibilitati de shopping (la preturi mai maricele), dar in primul rand multe obiective turistice legate de marele Imparat. Prima noastra oprire a fost in Place Foch, aflata in centrul orasului vechi. Piata este inconjurata de terase si magazinele cu suveniruri, iar din mijlocul ei, vegheaza statuia ce il reprezinta pe Napoleon ca Imparat Roman.

Am pornit apoi pe stradutele inguste pietruite in cautarea casei in care s-a nascut marele Imparat. Din pacate, luni fiind, era inchisa, deci nu am putut vizita interiorul, pastrat ca muzeu unde se pot vedea portrete, arme si documente datand din secolul 18. In capatul srazii, cu vedere spre mare, se afla Catedrala Ajaccio in care a fost botezat Napoleon in anul 1771. In interior, in partea dreapta, se afla cristelnita in care a fost botezat, acoperita in anul 1900 cu o lucrare din bronz pe care este gravat urmatorul text: “'Heic baptisatus Imperator Magnus”.

Cand am incercat sa iesim din catedrala am observat ca afara incepuse sa ploua cu galeata, lucru ce ne-a dat planurile peste cap, dat fiind ca nu eram dotate decat cu o umbrela, gratie Corinei. Am incercat sa asteptam inauntru sa se mai imbuneze vremea, dar pana la urma ne-am incercat norocul si am iesit. Era prea devreme sa ne dam batute, dar nici nu prea aveam sanse sa ne plimbam prin ploaia torentiala, incercand sa mai vizitam cate ceva. Am incercat sa mergem pe Rue Fesch, am intrat in cateva magazine, dar curand, deja ude la picioare si ghemuite tote trei sub o umbreluta, am decis, cu parere de rau, sa ne intoarcem pe vas, macar sa mai prindem ceva de la masa de pranz.



De aceasta data am mancat la restaurantul Windjammer. Multi se intorsesera, fugariti de vremea rea, asa ca am gasit destul de greu loc la o masa, dar s-a compensat cu marea varietate a felurilor de mancare si gustul excelent al acestora. Cand am iesind pe punte am constatat ca ploaia se oprise, era insa prea tarziu sa mai coboram in port. Corina s-a retras, iar eu si Bianca am ramas la Bolero, unul din putinele locuri din interiorul vasului in care se putea fuma si eu o tigara. Odata ce vasul a plecat din Ajaccio, a inceput sa se simta balansul, un semn nu tocmai bun, dar am tot sperat ca nu va fi prea rau. Cand am coborat insa la cina deja nu ma simteam prea bine. Corina luase de la Guest Relations niste pastilute contra raului de mare si am luat si eu doua. Am rezistat cu stoicism la masa, dar in momentul in care m-am ridicat si am vrut sa mergem sa ne mai plimbam, balansul era destul de mare si pe langa faptul ca nu ma simteam prea bine, nici nu ma puteam tine pe picioare. Eu am plecat spre camera, fetele insa au hotarat sa mai incerce sa ramana, dar si ele au renuntat la plimbare destul de repede. Si spectacolul din acea seara, de la teatrul Metropolis a fost anulat. Oricum, sa nu uitam ca suntem la inceput de Noiembrie, si astfel de evenimente sunt absolut normale in aceasta perioada a anului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2009 Inceputul este intotdeauna astazi... |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net